Eget Material

Det har blivit en del sånger skrivna för barn genom åren. Jag har tidigare gett ut minimusikalerna Rödluvan och vargen och Pomperipossa med den långa näsan på Argument förlag. I nuläget gäller Studentlitteratur respektive egen utgivning.

Argument skriver:

”Det här är den klassiska sagan om Rödluvan och vargen, men gjord som en minimusikal i lite modernare tappning. Musikalen motsvarar de krav man kan ställa på ett bra musikmaterial för barn i 6-10-årsåldern och är lättillgängligt även för den musikovana pedagogen. Den varierade musikstilen – här ryms både blues, rap och visa med somrigt dragspelskomp – gör sångerna roliga att sjunga.”
”Musikstilen i Pomperipossa med den långa näsan är varierad – allt från visa till pop. Musikalen inleds med en svängig ”Possa Bossa”!”

Här finns plats för några få eller många medverkande. Använd barnens fantasi och kreativitet att anpassa musikalen efter just din grupp. Stimuleringshjälp till detta finns i materialet.

Ingen komplicerad rekvisita krävs och till häftet hör en cd med musikalen inspelad två gånger, med och utan sång.

Minimusikalerna tar 20-30 minuter att framföra. Att ge föreställningar på äldreboenden brukar vara uppskattat. De gamla folksagorna känns igen och när det är barn som agerar blir den positiva responsen extra stor.

Lyssna på några smakprov:

Köp Rödluvan och vargen och Pomperipossa med den långa näsan här:
musikmarianne
www.musikmarianne.se
marianne.humlen@telia.com
0730-74 74 54